Setia Bersama Misai Tanglooong

Tuesday, August 4, 2009

Jamboree Jitra 1

INI LA BARISAN KITA

YANG MERASMIKAN JERSEY CYCLING HAMS MALAYSIA

Tn Kamarul (SWAL),Datuk Megat(DMG),Sham(OCC),Cikgu(SWAL),Rot(ROT),Saiful(SPO), Dugong(SWAL),Ust Najdi(DFA),Jai(ATD),Solehan(SBD) dan Nasir(9M2NNL)
Tiada dalam gambar Jamil(VZO) dan Wan(SWAL) ...depa laju ke depan...
Juga tiada dalam gambar dan gagal turut serta Ongah(ONK) dan Zuren(SWAL)



Persaingan awal team orange + apple green


Senang nak kenal rakan-rakan Hams berdasarkan jersey... masih on road dalam ploton utama



DMG bersaing bersama riders lain...permulaan offroad


SBD


Cikgu dan Tn Kamarul


Cikgu


SPO




Dugong


OCC ... dikejauhan...maklum la... sweaper...


OCC...sweaper utama Cycling Hams Malaysia

OCC dan DMG...tak blh dekat...cam rimau dgn singga...
Tu la hang Botak...hang ajak aku pie Jitra buat pa...Kita turun KL layan SEARCH lagi bagus...


Sebelum CP1 rakan2 Hams dah menung...Apa la buat keja bodoh ni...nyiksa badan... kalau dok kat rumah...berjalan dgn anak bini kan ke bagus... ni dok dalam hutan ...buat apa...


Bergambar sebelum memulakan cabaran setelah berehat... ramai jugak yang kali pertama ikut jamboree MTB ni... Mai Tolak Basikal...he...he...he...


Coach VZO tak pandang belakang dah...nak test kemampauan Corratec...katanya...


Jamboree MTB dah bermula...


DMG bersaing dengan riders ...juga nak menguji keupayaan Corratec...
Corratec OK ... DMG yang KO... he...he...he...


Episode MTB berlarutan...


Downhill dan Uphill...yang mengegarkan kepala lutut...


Rantai basikal teman putus...sebelum CP3... nasib baik ada bro bawak anak tolong... kalau tak ... DMG dah ready nak paku teman... sorry bro...wa tolak basikal sampai finishing pun tak pe dari naik lori... lu kecoh dalam radio satu MALAYA tau...
Kepada bro yang membantu teman tempohari...TERIMA KASIH
Hanya Tuhan jer yang dapat membalas jasa anda...


SBD ngeri nak downhill...uphill tolak...downhill pun tolak jugak ke...


ROT... steady...jer berkayuh sebelum hilang dari pandangan... kat belakang tu teman and the gang...


Coach VZO dah tak peduli kat anak buah dah...SYIIOOKKK layan CORRATEC...


Wan pun steady jugak berkayuh...pastu terus hilang dari pandangan... rupa...rupanya...


Masih meneruskan episode MTB


DFA tengah mencabar budak kecik tu... tanpa disangka...budak tu sampai ke finishing... meninggalkan DFA entah kemana...



Episode MTB seterusnya...



Team work HAMS SPIRIT ... THX rakan-rakan yang menunggu...


DFA dan DMG masih bersemangat bersaing sesama mereka... sebelum DMG tergolek cam cempedak busuk ... masa downhill...

Rakan-rakan Hams masih bersemangat mencabar riders lain...dibelakang...


DMG... Tawa Dalam Tanggisan...he...he...he...
...Sentuhan Kecundang...2 kali...muka cam tepung GOMAK dah...
Sebelum tayar belakang pancit 2 kali sebelum CP4


VZO pun MTB jugak rupanya...

Peserta jersey orange + apple green yang pertama sampai ke CP3 dan Finishing line... tempat ke 216...


Teman...DMG,SBD,NNL dan Cikgu peserta yang terakhir sampai ke finishing line... riders lain semua dah balik...cabutan bertuah pun dah habis...tapi tak pe janji ADA MAKAN lAGI... kalau tak de marshall dan penganjur teman telan...he...he...he...

SEMUA GAMBAR TEMAN CILOK DARI BLOG RIDERS YANG AMBIK BAHAGIAN
MINTA MAAF AND TERIMA KASIH

2 comments:

  1. Sham, menarik cara Sham membuat ulasan... ;) Ketawa dibuatnya...

    As usual --> menceriakan...

    ReplyDelete
  2. thx kak yong... sekadar perangat kengkawan...

    ReplyDelete