Setia Bersama Misai Tanglooong

Monday, July 19, 2010

Entry Tak Balik Klang,,, Jiwa Kacau



Kayuhan Taiping-Parit Buntar-Taiping,,,120km
17/7/2010


Salam semua,,, hehehe,,, tajuk jiwa kacau,,, memang jiwa teman sedang kacau,,, bulan Julai teman tak dapat balik ke Klang,,, semua urusan tugasan,,, Hari Sabtu dan Ahad,,, teman Standby,,,

Yang seronoknya dalam standby,,, sempat juga buat program kayuhan,,, hehehe,,, sekurang-kurangnya dapat melepaskan tekanan,,, hehehe,,, ye tak???

Program kayuhan kali ini khas untuk 9W2JTJ Jamil,,, yang baru berkecimpung dalam arena MTB,,, Jamboree pertama beliau diKuala Lipis awal bulan lalu,,, kali ini impian beliau nak berkayuh dari Taiping ke rumah mak mentua beliau di Sungai Bakap,,, Parit Buntar,,,

Program diatur,,, siap dengan support car crew dan cameraman,,, Thx to 9W2OPT Pak Aziz dan 9W2XPT Abg Xray kerana sudi mengikuti program kayuhan ini,,,
Terima Kasih daun keladi sekali lagi,,,

Layanzzz,,,


Hasil dari Abg Xray,,,
Cantik gambar ini,,,
biarpun rider tak hensem,,,
wakakaka,,,


Minta maaf,,, sebab teman terlewat,,,
teman bermula dari Kamunting,,,
dan bergabung di kedai berhampiran simpang nak masuk ke tol Kamunting,,,


Interframe penting juga,,,
hehehe,,,


Kayuhan santai,,,
yang bestnya,,, ada cameraman yang menanti,,,
untuk mengambil gambar secara candid,,,
THX sekali lagi untuk Abg Xray dan Pak Aziz,,,

Abg Vic dah hilang jauh ke depan,,,
almaklum la,,, dapat B1N1 baru,,,
Rempit secukup rasa laaaa,,,


Hasil dari camera cap ayam teman,,,
hehehe,,,


Check Point 1,,,
Cuaca pagi,,,
memberangsangkan,,,



Di Jambatan Kuala Gula,,,


Ambil gambar sendiri laaa,,,


Perkampungan nelayan Kuala Gula,,,




Di puncak jambatan Kuala Gula,,,



Kepuasan bagi Jamil,,,
suku perjalanan dah selesai,,,


Jamil, Mau JD dan Abg Vic,,,
Abg Vic tengah hantar MMS kepada Ongah, Azis,,,
kerana tak dapat ikut kayuhan ini,,,



Hasil dari camera Pak Aziz dan Abg Xray,,,


Di Pekan Tanjung Piandang,,,
dari camera Abg Vic,,,


Cameraman 1,,,
Abg Xray,,,


Cameraman 2 dan pak supir,,,
Pak Aziz,,,


Teman laaa,,,


Check Point 2,,,


Pak Aziz,,,
cuba merasai kayuhan,,,
dah boleh beli satu laaa,,,


Check Point 3,,,
dah sampai ke rumah mak mentua Jamil,,,


Melepaskan penat,,,



Hidangan yang menanti untuk dijamah,,,
sedap masakan ini,,,

Ikan Keli salai cicah air asam,,,
Wadi dan pekasam Ikan sepat,,,
Ikan Keli goreng berlada,,,
Sayur labu masak lemak,,,
ulam petai dan sambal belacan,,,

cukup simple,,,
tapi sedapnya,,,
perghhhh,,,
cakap pun tak guna,,,
tembak pun tak kena,,,

Ada orang tuuu,,, makan jarang bertambah nasi,,,
kali ini sampai bertambah,,,tambah,,,
wakakaka,,,



Aduussss,,,
bila la pelampung teman nak kempissss,,,


Yang ni lagi kaluttt,,,
ini yang dikatakan,,,
mak mentua lalu kat belakang pun tak ambil peduli dahhh,,,
hehehe,,,

Apa-apa pun terima kasih pada mak mentua Jamil yang menyediakan hidangan yang sedap hari itu,,, ini dah boleh buat program kayuhan setiap minggu ke Parit Buntar,,,
hehehe,,,
Ongah, Aziz dan Dato Megat,,,
jangan marah nooo,,,


Persediaan sebelum memulakan kayuhan ke Taiping,,,

Permulaan kayuhan cuaca masih panas,,, tapi dihujung ufuk dah kelihatan gelap,,,
tak tau la kat mana nanti kami ditimpa hujan,,,

Sampai di Pekan Parit Buntar kami berhenti sekejap,,, kerana nampak tanda-tanda hujan sudah kelihatan,,,simpan barang-barang penting dalam plastik,,, dan teruskan kayuhan,,,
Selepas Gunung Semanggol hingga ke Taiping kami berkayuh dalam hujan,,,

Tamat kayuhan sejauh 120km,,,

Jumpa lagi,,,

6 comments:

  1. Salam,
    Bang Sham, takpe, nanti saya kirim salam kat orang Klang. Umah bondaku di Padang Jawa jer...

    Baca kat sini lagi detail pasal makanan... aduyaiiii!!

    Sapa2 ada nak sponsor basikal? nak join depa pasai nak join p makan. Haha!

    ReplyDelete
  2. aduhhh best betul teman baca entry ni.. Parit buntar tu kampung teman tu...tak pernah lagi kayuh ke kalau kurau tg piandang apa semua.. perghh memang teruja kalau dpt kayuh di kg halaman.. paling teman tak tahan.. lauk pauk .. meleleh ayaq liuq :). Teman tabik spring sebab semua pakai tayar offroad..

    ReplyDelete
  3. 9w2dak,,,

    ngaruk kat abg hang,,,
    nanggis guling2,,,
    siap hentak2 kaki lg,,,

    or,,,

    pujuk baik2,,,
    bisik2 kat telinga,,,
    siap hembus ,,,

    pilih satu sahaja,,,
    gerenti dapat,,,

    tak beskal,,,
    PENAMPAR JEPON,,,

    WAKAKAKAKAKAKAKA,,,

    ReplyDelete
  4. Riezal aka Rezdrake,,,

    haaa,,, kalau balik kampung,,,
    bawak2 ler beskal tuuu,,,
    bgtau awal,,,

    Insya Allah blh buat program kayuh dgn hang,,,

    teman masih compius,,,
    camana hang skitch sambil amik gambar???
    nak menuntut laaa,,,

    ReplyDelete
  5. jesson and rey ann,,,

    thx to you,,,
    peace no war,,,

    ReplyDelete