Setia Bersama Misai Tanglooong

Friday, June 25, 2010

Kayuh Tangan La Pulak,,,


Tasik Kenyir 3H2M,,,
17-19/6/2010

Agak sibuk kebelakangan ini,,,
dan juga agak gila dengan XTVY baru,,, hehehe,,, sampai ke pagi,,,

Selepas Jamboree Hatyai tempohari,,, teman memang agak sibuk dengan tugasan,,, Program ini pun bukan dirancang sebenarnya,,, cuma mengantikan rakan yang tak dapat ikut serta,,, jadi disebabkan dah lama tak kayuh tangan ni,,,
pucuk dicita,,, ulam mendatang lah jawapnya,,,

Dan teman rasa tak rugi ikut program ini,,,

Layanzzz,,,



Hasil yang dibawa balik,,,


Kali ini tekong dan krew memang best,,,
tak kedekut ilmu dan mesra pelangan,,,
hahaha,,,

Gambar diatas menyambut kami semasa menjejakan kaki ke rumah Bot yang disewa,,,
mengujakan,,,, tekong bagitahu,,, 3 minggu sudah orang yang sewa rumah bot dia naikan hasil ini,,,

Temoleh 17kg,,,


dalam hati berkata-kata,,,

Adakah misi kali ini akan mendatangkan hasil,,,



Kali kedua teman sampai kat sini,,,
pemandangan yang indah dan juga dapat merehatkan diri dan minda,,,


Antara rakan-rakan yang terlibat,,,
yang baju hijau tu la tukang masak yang dibawa khas,,,
YUNUS,,, hang masak memang A punya,,,
bulan ramadhan ni kita gotong royong masak bubur lambuk,,,
tradisi setiap tahun KEMTA,,,




Kali masuk ke Taman Negara,,,


Seumur hidup ini kali pertama dapat rasa tarikan,,,
Raja Air Tawar,,,
Kira dah dapat lesen wooo,,,

Walaupun kecil,,,
tapi pertarungan yang hebat,,,

Dan juga dapat makan,,,
PERGHHH,,,
Berbaloi-baloi,,,

Malam pertama bot sebelah kech naikan Kelah 7 kg,,,
lepas tu bot kami pulak gegak gempita,,,
walaupun dalam 1-2 kg,,, riuh rendah bro,,,

Kali ini air Tasik Kenyir surut,,,
kalau tengok kat tebing boleh nampak kurang dalam 4-5',,,
boleh dikatakan semua bot yang balik dapat ikan kelah,,,


Sungai Terengan,,,
Tengok video kat bawah,,,
Air yang jernih dan juga banyak anak ikan kelah,,,
geram wooo,,,


Misi kali ini masih diketuai oleh KIP Tn Anuar,,,
Semua tu pangkat besor-besor,,,
teman pun besor jugak,,,
tapi tang,,,
PERUT la,,,
wakakaka,,,


Masih setia pegang joran,,,
GIAN lama datang KEMBALI,,,
hahaha,,,


Hasil yang diperolehi pada hari kedua,,,
Ais semakin cair,,,
jadi kami buat,,,
KENDURI BESAR,,,
pada malam terakhir,,,


Bab ni teman volunteer,,,
tang makan tak tolak punya,,,


Baung masak Singgang Pedas,,,


Kelah goreng,,,
tak sempat nak hidang,,,
semua dok cubit sorang sikit,,,
memang sedap ikan ni,,,
dengan sisik-sisik pun sedap,,,


Kelah,Baung dan Sebarau masak Singgang pedas,,,
Jangan terkecoq aiq lioq dah ler,,,
wakakaka,,,


Hidangan mewah ditengah belantara,,,
yang tengah tu,,,
Kelah dan Sebarau masak cili,,,
perggghhh,,, marvelouse,,,


Tak dapat diucap dengan kata-kata,,,


Sarapan pagi hari terakhir,,,


Sungguh menyelerakan,,,
makan ramai-ramai dengan suasana yang sungguh aman,,,


menikmati keenakan ikan kelah,,,


Makan tak putus,,,
Tekong bot bagitau,,,
inilah kali pertama dia bawak pelangan yang tak berhenti-henti makan,,,
selalunya,,, hari pertama jer mewah,,,
pastu layan maggi jer,,,


B-B-Que malam last,,,

Teman rasa berat badan teman naik dalam 3 kg,,,
lepaskan tekanan kerja,,, memang enjoy trip ini,,,
Hari Ahad ni dah Jamboree Kuala Lipis,,,
sejak balik dari Jamboree Hatyai langsung tak kayuh,,,

Jangan Naik Lori dah ler,,,

TAK SANGGUP,,,

TAK SANGGUP,,,

TAK SANGGUP,,,

Kena kutuk berbakul-bakul,,,


layanzzz video dibawah ini,,,


video

4 comments:

  1. salam...

    argghhh jelezzz jelezzzzz jelezzzz!!!!!

    bile la aku dpt wat trip cmni!

    makan je ek bang syam...heheheh

    ReplyDelete
  2. best2. tp sy problem tang tak bley men facebook dengan open air toilet..hahahha

    ReplyDelete
  3. mazru,,,

    lepas makan cukup2,,,
    kita kayuh la pulak,,,
    bagi stabil hahaha,,,

    ReplyDelete
  4. chedoedooha,,,

    FB memang tak der line,,,
    mana ada open air toilet,,,
    kat rumah bot tu complete cam sebiji umah,,,

    ada yang siap pasang aircond and astro lg tuuu,,,
    tepuk poket br tanya selera bro,,,
    hahaha

    ReplyDelete