Setia Bersama Misai Tanglooong

Tuesday, June 15, 2010

Jamboree Hatyai 2,,,


Part 1,,,
Kayuhan Jamboree Hatyai,,,
12/6/2010



Alhamdulillah,,,
dah selesai semua kerja teman,,, baru boleh bersenang lenang upload entry ni,,, hantar XYL dan Apie balik Klang semalam,,, sampai ke Taiping pukul 5.00am pagi tadi,,, Esok pulak dah ke Trengganu,,, sampai hari Sabtu,,, kalau tak update hari ini,,, jawapnya,,, bersawang ler,,,

Trek Jamboree Hatyai permulaan 10km jer yang agak payah,,, Downhill pun menolak,,, selepas itu,,, rideable,,, sampai ke garisan penamat,,, enjoy,,, memang enjoy,,,

Teman,,, kayuh sorang-sorang dari mula,,, nak bersembang pun agak payah,,, macam ayam dan itik berkomunikasi,,, he,,,he,,,he,,, dari CP 2 sampai penamat berkayuh dengan Father and son,,, Chak Lan dan anaknya Din,,, agak laju jugak dorang ni,,, ikut jer pasal takut tersesat kat dalam hutan Hatyai tuuu,,,

Kalau berhenti kat CP pun tak lama,,, sekadar ambik air dan pisang yang disediakan,,, kena pulak pagi tu tak sempat bersarapan,,, jadi pisang yang ada tu,,, teman belasah cam makan tengahari jer,,, wakakaka,,, baru ada tenaga sikit,,,

Mungkin masa buat kayuhan dari Bukit Kayu Hitam-Songkhla banyak membantu teman dalam mengharungi Trek Jamboree Hatyai ini,,,
Apa-apa pun,,,

Layanzzz,,,



XYL teman,,,
kali ini lebih semangat nak berkayuh,,,
he,,,he,,,he,,,


Masa ini,,,
melilau cari Pudin TTG ,,,
No Plate dan Goodies kat dia,,,


Jumpa dengan Art RHB,,,


Digarisan Permulaan,,,



AI, Art Besi, Zam KBS, Madi dan teman,,,




10 km pertama yang memeritkan,,,
Menolak dan menolak,,,
masa uphill dan downhill,,,



Water feeding yang pertama,,,


Check Point 2,,,


Check Point 3,,,
masih sensorang,,,


Tak jumpa pun riders dari Malaysia,,,
agaknya teman dah tertinggal jauh ni,,,




Water feeding dan banana 2,,,


Teman ikut riders dari Thai ini,,,


Kat CP3 jumpa dengan riders dari Malaysia,,,
Din dan bapa beliau,,, Chak Lan,,,


Din dan Chak Lan,,,


Dah ada kawan,,,
tak keseorangan lagi,,,
ikut depa kayuh sampai ke garisan penamat,,,


Check Point 4,,,


Laluan dari CP 2 ke Penamat memang best,,,
ada pendakian dan juga ada upah yang agak panjang,,,



Check Point 5,,,
dah tak jauh dah masa ini,,,
dalam 5-7 km lagi ke garisan penamat,,,


Garisan penamat,,,
Jamboree terbaik teman,,,
rekod peribadi tersendiri,,,


Chairman Salak Cycling Team,,,
katanya berlima,,, kat Malaysia
yang sampai,,, Lan sorang,,,


Riders dari Malaysia,,,
maaf,,, yang kenal Lan Salak jer,,,


Part 2,,,
Makan Malam dan Penyampaian Hadiah,,,


Habis kayuhan,,, teman balik ke Hotel President,,, mandi dan berehat,,, Lena sebenarnya,,,
keletihan sungguh-sungguh,,, tak pernah rasa letih macam ni,,, pukul 5.00pm,,, XYL teman kejutkan,,, pasal pukul 5.30pm ada bas yang akan mengambil peserta yang tinggal di Hotel President untuk di bawa ke dewan untuk penyampaian hadiah dan juga cabutan bertuah,,,



Masa ni riders dan keluarga belum keluar lagi,,,
teman dah XYL,,,
bergambar depan Hotel,,,


Man, Azhar teman dan 9W2LLN,,, Anuar,,,
kat belakang tu,,, Bos riders Perwaja kut,,,
Anuar dok cari siapa punya kereta ada ekor pari kat President,,,
akhirnya bertemu dinegara orang,,,


Bas yang ditunggu tak kunjung tiba,,,
naik tut-tut akhirnya,,,


XYL dan Apie,,,
Dewan sekolah or Komunity agaknya,,,


Dok bincang program kayuhan yang akan dilakukan kelak,,,
tunggguuuu,,,


Para XYL Riders setia menunggu,,,



Antara riders dan Bloggers yang sempat teman temui,,,



Kalau ada baca blog teman,,,
tolong infokan team dan nama,,,
teman lupa,,, maaf,,,


Team dari Perwaja,,,


Team dari Perlis dan Chairman Salak Team yang keseorangan,,,
termasuklah teman,,,



Suasana semasa makan malam dan penyampaian hadiah,,,
4 biji Frame Basikal,,, semua riders dari Thailand yang dapat,,,






Mengabadikan kenangan,,,
Lan Salak, Azhar dan Teman,,,




Nama Misai Tanglooong ada di Jersey Khas,,,





Part 3,,,
Jalan-jalan cari pasal,,,


Hari ke 3,,,
kami berpakat untuk jalan-jalan ke Songkhla sebelum balik ke Malaysia,,, yang turut serta Pudin TTG, Madi Boo Riders, Azhar dan Man,,, sekadar pusing-pusing sekitar Songkhla dan makan-makan,,, bab ni diPart 4 cerita,,,

Seronok dapat bawa keluarga ke tempat yang teman dah pergi,,, tempohari depa dapat tengok gambar jer,,, kali ini,,, depa sampai sendiri,,,

Keseronokan mereka dapat melancung ini merupakan kepuasan yang tak terhingga bagi teman,,, XYL teman yang tak pernah menghalang teman nak kemana,,, jadi ini bukan percutian yang pertama dan terakhir bagi mereka,,, InsyaAllah ada rezeki lebih,,, akan teman bawa mereka melancung lagi,,,





Di Samila Beach,,,











Pudin TTG dan Keluarga,,,


Keluarga teman, Man dan Azhar,,,




2 minggu sudah,,,
teman dah naik ferry ni dengan Pudin TTG,,,
kali ini bersama keluarga la pulak,,,



Bloggers Bloggers Bersatu,,,

Kenangan bersama keluarga,,,


Konvoi 4 biji Cenopy,,,



Bujang teman ni,,,
teringat kat aweks Hatyai kut,,,
he,,,he,,,he,,,


Terima kasih sayang,,,
banyak bagi support kat abg,,,



Part 4,,,
Makan-makan,,



Antara makanan yang kami sekeluarga belasah sepanjang berada di Thailand,,,
jangan terlioq dah ler yop,,,



Lidah goreng,,,


Nama tak tau,,,
rasa,,, BESSSTTT,,,


Hat yang ni biasa kat Malaysia,,,
tapi,,,
rasanya sungguh berbeza,,,
SEEEDDDDAAAAPPP,,,,


Pulut Mangga,,,
rugi kalau tak rasa,,,


Udang Galah Goreng,,,
Ada jugak Ketam, Sotong dan Ayam,,,

Satu lagi lupa nak ambil gambar,,, dah selamat masuk dalam perut,,,
sotong kering bakar,,,




Part 5,,,
Kena Pukat/Eyeball Dengan Hams Perlis,,,


Masa nak masuk ke Bukit Kayu Hitam,,, punyalah Jammed,,, dekat 2 jam lebih baru selesai segala urusan,,, sambil melayani kesesakan teruk tu,,, teman dok gatai masuk kat repeater Gunung Keriang,,, ramai jugak yang dok QSO,,,

Teman masuk pun bukan apa,,, nak ucapkan terima kasih pada 9W2KRE Bakry dan 9W2IKU Shuhaimi yang membantu teman semasa dari hari Jumaat lagi,,, kali pertama teman ke Thailand bawa masuk kereta,,, rupanya banyak juga benda yang nak dibuat,,,

Apa lagi,,, kena pukat ler,,, tak singgah tak patut,,, jadi mereka guide teman ke tempat eyeball,,, ingatkan kat kedai jer,,, rupanya depa guide teman sampai ke rumah 9W2FZE Abg Fauzi,,, rasa segan pun ada,,, Abg Fauzi suruh mandi dulu untuk segarkan badan sebelum meneruskan perjalanan balik ke Taiping,,,

Siap jer mandi,,, dah siapkan makan malam pulak,,, malu,,, segan pun ada,,,
Abg Fauzi sekeluarga dok jamu teman dan keluarga dengan ikan pekasam Timah Tasoh,,, teman dah makan kat Danok,,, perut terasa kenyang lagi,,,
Tapi,,,
Bila tengok ikan pekasam tuuu,,, selera terbuka pulak,,, Bakry pulak,,, pedajai teman,,, ambik seceduk jer nasi,,, nak habis jer,,, beliau dok tambah lagi 2 ceduk,,, teman baru jer hilang 2 3 kilo,,, bertambah balik dalam 5 kilo kut,,, wakakaka,,,

Apa-apa pun,,,
Terima Kasih kepada Abg Fauzi sekeluarga kerana menjamu teman dengan juadah yang sedap dan menyelerakan,,,

Untuk informasi,,,

Rakan-rakan Radio Amatur Perlis inilah yang banyak membantu dalam RUN10 tempohari,,, dari segi komunikasi semasa Jamboree Perlis,,, yang mendapat pujian dari ramai riders kerana keberkesanannya menyampaikan maklumat dan kecemasan,,,


9W2HZB, 9W2FZE dan teman,,,


9W2KRE dan 9W2???,,,
lupa,,, maafkan teman,,,


Antara yang hadir,,,
terima kasih bebanyak,,,
kerana sudi untuk bereyeball dengan teman,,,

Semoga talian silaturahim yang terjalin berpanjangan,,,


Entry kali ini agak panjang,,, bukan apa,,, esok teman akan ke Trengganu selama 3 hari,,,
agak sibuk dengan urusan Saltmine,,, kalau tak update,,, jawapnya bersawang lah blog ni,,,



Jumpa di Jamboree Lipis,,,

2 comments:

  1. syabas broo....respek bro dapt kayuh mcm tuu... kp p dup...

    ReplyDelete
  2. thx bro,,,
    motto teman ,,,

    kayuh utk kesihatan,,,

    ReplyDelete