Setia Bersama Misai Tanglooong

Monday, May 24, 2010

Kayuhan Terkandas Angkara Hujan,,,


Menara Tinjau Bukit Langat,,,
22.5.2010

Target nak kayuh ke Empangan Semenyih,,, baru nak sampai ke puncak Menara Tinjau Bukit Langat,,, hujan lebat turun mencurah-curah,,, berteduh dulu kat Bukit Langat,,, bila agak reda sikit,,, ajak Apie naik ke Menara Tinjau,,, dah jadi Restoren rupanya,,, mungkin depa niaga waktu malam jer,,, so,,, ajak Apie panjat menara,,, boleh tengok keadaan hujan sekitar Kuala Lumpur,,, tengok ke arah Hulu Langat,,, gelap juga,,, sah hujan juga ni,,, dekat-dekat 1 jam juga menunggu,,, kesian tengok Apie,,, baju basah,,, mengigil kesejukan,,, boleh tahan juga sejuk kat sini,,, kena pulak berangin,,,

Bila agak reda sikit hujan,,, ambil keputusan patah balik ke Kampung Cheras Baru,,, pasal ada jiran depan rumah buat kenduri,,, dah dijemput,,, orang kata musuh jangan dicari,,, rezeki jangan ditolak,,, muka tak hensem,,, pipi tersorong-sorong,,, ehhh,,, apa teman melalut ni,,,

So,,, dalam perjalanan balik tu,,, lalu kat kawasan Taman Bukit Permai,,, teringat masa dulu-dulu,,, dating dengan XYL kat situ,,, so ajak Apie,,, panjat keatas,,, saja nak tunjuk kat Apie pemandangan dari Taman Bukit Permai pulak,,, boleh nampak pemandangan sekitar Kuala Lumpur selepas hujan,,,

Selepas itu,,, terus kayuh balik ke rumah orang tua teman,,, sampai jer,,, tengok orang dah mula datang untuk tahlil dan kenduri tu,,, terus mandi dan salin baju,,, join sekali,,,

JIRAN SEPAKAT,,, MEMBAWA BERKAT,,,

layanzzz,,,



Masa mendaki,,,
kat sini dah mendung,,,
belum lagi sampai kat puncak,,,
hujan turun dengan lebat,,,


Pemandangan Kuala Lumpur semasa hujan,,,
Dari Puncak Menara Tinjau Bukit Langat,,,
Menara Kuala Lumpur pun tak kelihatan,,,



Menara tinjau ni dah jadi restoren,,,
setiap tingkat ada kerusi meja,,,
untuk yang sedang BERCINTA,,,
memang romantik,,,
tapi bila tengok menu dan harga,,,
naik juling mata,,,
he,,,he,,,he,,,


Pemandangan sekitar Gombak dan Setiawangsa,,,


pemandangan sekitar Ampang, Cheras dan Bandaraya Kuala Lumpur,,,


Di Taman Bukit Permai,,,
Kuala Lumpur selepas hujan,,,




Baru la nampak Twin Tower Petronas ,,,


Apie dan teman,,
hari tu kena tinggal masa kayuhan ke Cameron Highland,,,
ada rezeki nanti kita panjat berdua,,,
InsyaAllah,,,


Kuala Lumpur selepas hujan,,,
dari Taman Tasik Permai,,,


2 ekor kambing panggang yang menanti,,,
untuk menambahkan lemak,,,
he,,,he,,,he,,,


Kayuhan Puncak Alam-Dragon Trail-Attantunya-Puncak Alam,,,
23.5.2010


Pada hari Ahad,,, kalau ikut program,,, nak ikut riders dari Kg Delek,,, berkayuh dari Klang ke Morib,,, disebabkan mental down dan FRUST,,, lepak jer kat rumah sambil layan PS2,,, dalam pukul 3.30pm jiran teman Afiq call,,, ajak berkayuh,,, teman kalau dah bermalas-malas kat rumah,,, jarang nak keluar,,, tapi Afiq ni baru berkayuh dan semakin seronok berkayuh,,, ditambah pula tak puas berkayuh semalam,,, so,,, tanya Apie,,, nak kayuh tak??? Apie ikut abah jer,,, ok,,, siap,,, kita kayuh kat Puncak Alam,,,

Ini merupakan kali pertama Afiq kayuh kat laluan ini,,, saja tunjuk trek,,, bila dah banyak tempat nak berkayuh ,,, ada pilihan nak kayuh ke trek mana,,, parking kereta kat Petronas Puncak Alam,,, mulakan kayuhan dalam pukul 5.00pm,,,

Layan laluan Dragon Trail dulu,,, bila dah habis 7 bukit disepanjang laluan tu,,, tanya kat Afiq,,, macamana,,, nak patah balik or terus ke Highway Attantunya,,, Afiq kata masa awal lagi,,, so,,, terus berkayuh ke ke Highway Attantunya,,, so,,, buat satu pusingan besar sebelum berakhir diPetronas Puncak Alam,,, selesai kayuhan,,, tanya kat Afiq,,, camana,,, best laluan ni,,, katanya,,, ada masa nak repeat lagi dengan kawan-kawan,,, elok ler,,,



Tak ambik gambar kat laluan Dragon Trail,,,
tak der mood,,,
setelah selesai kayuhan,,,
berehat sebelum gantung basikal,,,
terus balik ke rumah,,,

3 comments:

  1. Teringin nak tengok KL dari puncak bukit tu, tapi tak tau di mana.One of these days lah...

    ReplyDelete
  2. Pak aziz,,,

    klau guna garmin setkan Ampang Hill ataupun
    Ampang Saujana,,,

    jalan ni shortcut utk ke hulu langat,,, IKM dusun tua,,, even blh ke Kuala Klawang ( Bkt Tangga )

    Air terjun Tekala, Gabai dan Gunung Nuang,,,

    kalau lalu waktu malam lg cantik,,,
    bandaraya KL dihiasi cahaya,,,
    twin Tower Petronas ,,, Marvelouse,,,
    kena lak guna senjata D??? utk tembak2,,,

    ReplyDelete
  3. Searching for the Ultimate Dating Site? Join and find your perfect match.

    ReplyDelete