Setia Bersama Misai Tanglooong

Monday, October 19, 2009

Kangar - Hatyai - Padang Besar - Kangar 1



Eyeball Bersama Rakan Kangar



Baru tiba diKangar,,, sewa homestay,,, disambut oleh rakan-rakan Radio Amature localan Kangar dengan juadah yang best,,, termasuk air nira nipah,,, sejuk badan,,,


Abg Bravo (9W2BPT) dan Mizi (9W2SWL)



Antara menu,,, tapi yang best bagi teman Kuih Qasidah tu,,,


Antara rakan Kangar yang hadir,,,


Baju putih tu la 9W2DBT Dato' Bahari yang dapat meluangkan masa menyambut ketibaan konvoi kami


9W2SWL, 9W2KRE, 9W2DMG, 9M2NNL dan 9W2VZO
Mizi, Bakry, Dato' Megat, Nasir dan Jamil


9W2OCC, 9W2SWL, 9W2KRE
Teman, Mizi dan Bakry


------- Keletihan dan terkapar didaratan-------


9W2DSI (Din ) dan Hamzah


Asik amik gambor kengkawan jer,,, teman pun nak jugak bergambor,,,

Gambor diambil sebelum okestra Cycling Hams Malaysia memulakan
,,,Concert Live In Kangar,,,

,,,Ayat yang patut diambil PERHATIAN,,,

,,,TIDOQ LA KAMU SEBELUM TEMAN TIDOQ,,,



---------------------------------------------------------------------------------------


Kayuhan Pecah Lemak Raya 2009

Kangar - Hatyai - Padang Besar - Kangar ( 223km )



Bersedia sebelum memulakan kayuhan



Coach ( VZO ) dan teman ( OCC )


Starting Point SMK Padang Katong Kangar


Cycling Hams Malaysia segak dan bergaya di starting point
dengan Jersey Orange Apple Green







Basikal teman meragam sebelum mendaki Bukit Wang Kelian,,,

Terpaksa berpatah balik ke CP1 untuk membeli spare parts ( Hanger )
Alhamdulillah ada barang yang dicari,,, kalau tak pasti teman frust nonggeng,,,
Rabak 400 Baht


9W2YR Pak Yob bergaya dengan basikal baringnya
menjadi perhatian di Hatyai


Pak Yob dan Hamzah layan downhill yang mencecah 75 km/h


Coach setting balik basikal teman,,, kat tepi pintu keluar Wang Kelian,,,


Kali pertama menjejakan kaki ke Negara Thailand


Syok layan kerenah DMGarry

Din Sri Iskandar dan DMGarry


Din, DMGarry dan Coach


Din, DMGarry, Coach dan teman,,,


Din, teman, DMGarry, Pak Yob dan Pak Nasir
Coach dan Mie


Melepaskan lelah ditepi jalan,,, masa ni mental down pasal terik mentari,,,

Masa ni semua orang happy,,, makan time,,,


Hamzah,,, PENGSAN,,,


Mie dan Pak Nasir,,, berselera sungguh,,,


Tiga beradik,,, kata Pak Zain ( 9W2ZAC )
Selalu kayuh tapi perut tak mau turun,,, he,,,he,,,he,,,


Melayan perasaan,,,


Teman cam biasa,,, semua sedap,,, dan murah makan disini,,,
Ulam satu tray depa hantar,,,

Coach dah berhenti,,, hujan ribut pun berhenti,,, teman terus sodok jer,,,
Hamzah pengsan tak bangun-bangun sampai ke Hatyai,,,
Apa lagi ,,, naik lori ler,,,


Terkejut kena tegur dengan DMGarry,,,
Potong stim jer,,,

Perhentian yang ke berapa tah,,, lagi 35 km sebelum tiba ke Hatyai
Coach Cramp,,, kepanasan melampau,,,


Sepanjang jalan ,,, kalau berhenti jer,,, DMGarry jadi tukang urut



Ditengah bandar Hatyai,,, pekena teh tarik,,, bersama rakan dari HS9


Dalam perjalanan balik ke Kangar melalui Pekan Sadao,,,
berhenti diBalai Polis Khlong Hgae
Dijamu dengan air kelapa dan cincau sejuk,,,


Selamat tiba ke bumi Malaysia,,,


Finishing Line di SMK Putra Padang Katong
Disambut olek rakan-rakan Hams Perlis

Alhamdulillah,,, dapat jugak teman tamatkan kayuhan ini,,, sebelum bermula agak berdebar jugak ,,, pasal dah hampir 2 bulan tak berkayuh,,,


-----------------------------------------------------------------------------


Program Menambah Lemak




Pekena bihun sop yang menyelerakan di Jitra,,,
Tengok kat belakang tu,,, 4 periuk besar kuah sop saja,,,



Terima kasih Pak Din Jitra (9W2DBS ) kerana menjamu kami,,,



Teman pekena 2 mangkuk,,, 1 mangkuk bihun sop,,, 1 mangkuk lagi layan sop campur,,,


Post mortem kayuhan ni,,, semua puas hati,,, bak kata DMGarry,,, 1000 macam cerita dan kerenah yang ada,,, kalau ada lagi program kayuhan jarak jauh ni,,, pasti teman dan rakan-rakan akan turut serta,,, tak sampai lagi ke bumi Malaysia,,, dah ada bunyi ,,, nak buat kayuhan ke Pak Barra pulak,,, dan seperti biasa ,,, semua rakan-rakan tak sabar nak ikut serta,,, yang ni mungkin khas untuk rakan-rakan Hams,,,

,,,ANDA BERMINAT,,,,

,,,TUNGGUUUUUUU,,,

2 comments:

  1. best Pengsan!... acid reflux + pening

    ReplyDelete
  2. wakakakaka,,, rasa2 ni hamzah kut,,, he,,, he,,,he,,,

    ReplyDelete