Setia Bersama Misai Tanglooong

Sunday, September 26, 2010

Edisi Khas Untuk KPLR 10,,,


Program sebelum Ramadhan,,,
Konvoi Tembak-tembak,,,
Danok-Hatyai-Songkhla,,,

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh,,,

Sebelum teman berbicara panjang,,, Teman ingin memohon ribuan ampun dan maaf andai sepanjang teman berbloging niii,,, ada antara catatan teman yang menyinggung hati dan perasaan rakan-rakan semua,,, pada rakan-rakan kayuhan,,, rasanya banyak gurauan-gurauan dan kutukan yang agak kasar,,, biasa ler,,, kalau dibelah utara ni,,,hehehe,,,

Rasanya semua rakan-rakan masih dalam mood berhari raya,,, banyak juga yang menganjurkan open house,,, makan maintain,,, kayuh jugak kena maintain tauuu,,,hehehe,,,

Program ni diadakan seminggu sebelum Ramadhan yang lepas,,, teman ngikut rakan-rakan DSLR punya program,,, Danok-Hatyai-Songkhla,,, depa pi tembak-tembak lerrrr,,, teman tembak tang makan jer,,, guna kamera cap ayam teman,,,hehehe,,,

Kepada rakan-rakan kayuhan Kayuhan Pecah Lemak Raya 10 ( KPLR 10 ),,, teman nak suggestkan satu tempat yang menarik,,, kalau tak pergi tempat tu,,, rasanya satu kerugian besar,,, hehehe,,, sebab dema semua akan ke Hatyai,,, lokasi tersebut juga di Hatyai,,, iaitu Floating Market,,,

Menarik memang menarik,,,hehehe,,, dengan panorama dan interaksi bersama penduduk tempatan yang kebanyakan beragam Islam,,, jadi tang bab makan niii,,, tidak menjadi masalah,,, hehehe,,, makan juga yang disebut,,, hangpa nak pecah lemak,,, teman bagi hangpa semua,,,

TAMBAH LEMAK,,,

hehehe,,,


Makanan dan minuman yang menyelerakan,,, dan paling penting,,,

,,,MURAH,,,


Kebanyakan harga makanan kat situ dalam 20-30 Thai Baht ( RM2-RM3 ) SAHAJA,,,
dan yang paling best,,,bekas makanan dan minuman yang dibuat dari tanah liat,,, boleh dibawa balik sebagai kenangan,,,

Malas mau cerita panjang lerrr,,,

CAKAP PUN TAK GUNA,,,

TEMBAK PUN TAK KENA,,,

he,,,he,,,he,,,

layanzzz,,,





Masa teman sampai ni,,,
Floating Market Hatyai baru nak dibuka,,,
Lupa lak nak bagitau,,,
depa start niaga pukul 3 sampai malam,,,


Orang masih tak ramai,,,


Macam-macam ADA,,,
hehehe,,,
dan UNIK,,,






Ini ler yang cakap tadi,,,
bekas minuman tanah liat,,,
beli terus simpan,,,
hehehe,,,


Proses jual beli,,,
hang uluq,,,
depa tarik,,,
hehehe,,,




Semua dijamin HALAL,,,



Paling penting,,,
MEMANG SEDAP,,,



Setelah membeli,,,
inilah tempat makan yang disediakan,,,


Hangpa layan lak antara jenis-jenis makanan yang sempat teman ambik gambar,,,





Apam balik inti kaya,,,


Telur puyuh goreng,,,


Ketam goreng rempah,,,


Hat bawah niii,,,
agar-agar/lengkong,,,
yang ni kalau tak beli,,,
RUGIIIII,,,
ada inti didalamnya,,,
apa intinya,,,

hangpa rasa sendiri lerrr,,,





Unik tak,,,
camana la depa buat yer,,,


Rojak or pasemboq,,,



Pau,,,


Otak-otak,,,
yang ni sedap,,,
puas makan,,,
besar tapak tangan wooo,,,


Berbagai jenis Donat,,,
comel jer,,,
hehehe,,,



Water View Danok,,,


Hat ni,,, sebelum masuk sempadan Malaysia,,,

Tapi untuk sampai ke sini agak jauh dari pekan Danok,,,

Tapi tak per,,, hangpa semua kayuh gerek,,,

apa nak herannn,,,




Pemandangan sekitar Retoran Water View,,,


Boleh buat cam rumah sendiri,,,
lepas makan,,,
hangpa nak lena pun bolehhh,,,
berapa jam hangpa nak lepak pun,,,
tak menjadi masalah,,,
hehehe,,,



Menarik tak,,,

Antara makanan yang ada,,,
ada satu lagi gambar makanan teman terdelete,,,
ketam masak cam kari,,,
pastu depa pecah teloq,,,
perghhh,,,



Itik goreng,,,



Ikan siskap 3 rasa,,,
isi ikan ni depa potong dadu,,,
memang garing dan ranggup,,,


Ok,,,

Tempat menarik sudah teman tunjukan,,,

Terpulang pada hangpa nak sampai ke tidak,,,

Teman tak dapat ikut kayuhan KPLR10 pasal berlaga dengan tugasan teman,,,

RUGI RASANYA,,,

ARRRGGGHHHHH,,,

6 comments:

  1. jom bila2..kita g repeat balik..Taiping-Dannok-Hatyai-Taiping.....

    ReplyDelete
  2. insya Allah kalau ada kelapangan,,,

    ReplyDelete
  3. tu dia aikh. sy pun baru sampai khlong hae floating market minggu lepaih. gambaq tak upload lg. heheeh. ni water view p kuit mana?? ada dlm gps dak??

    ReplyDelete
  4. mad duha,,,

    ooo yer ker,,,

    dah sebulan lebih marinated gambar niii,,,hahaha
    tak pasti teman ada dalam GPS,,,
    cuba cari Water View Restoren,,,
    dari pekan danok dalam 5-6 km jer,,,

    ReplyDelete
  5. best nyer..rasa macam nak pegi jer...

    ReplyDelete
  6. sesuai utk bawa keluarga,,,
    masakan pun sedap,,,
    mesti puas hati bro,,,

    ReplyDelete